Закарпатський обласний театр відкриє сцену просто неба

Закарпатський обласний театр відкриє сцену просто неба

Ексклюзив
Укрінформ
В Ужгороді в обласному театрі імені братів Шерегіїв відкривають сцену під відкритим небом - такої немає більш ніде в Україні.

Про це у коментарі кореспондентці Укрінформу повідомив директор Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв Рудольф Дзуринець.

"Ні один театр в Україні немає такої сцени наразі. У нас була можливість її зробити, тому зробили і завтра 1 червня на ній зіграють першу виставу. Дякуємо ЗСУ, що на Закарпатті маємо можливість грати вистави під відкритим небом," - повідомив Дзуринець.

Як зазначив директор театру, це буде вистава для дітей «Витівки короля Дроздоборода» - адже на 1 червня припадає День захисту дітей.

"Наступна запланована подія на цій сцені - вечір театральної музики. Загалом, надалі використовуватимемо її не лише для вистав, а й для виставок, презентацій та культурних перформансів. Також є ідея проводити тут вечори кіно", - додав Дзуринець.

Сцена розрахована на 200 посадкових місць. Працюватиме вона у всі сезони, окрім зимового.

Розташована сцена просто неба на території театру з боку вулиці Івана Чендея.

Ідея облаштувати на подвір'ї Закарпатського облмуздрамтеатру сцену просто неба з'явилася минулого року під час розчищення та облагородження території довкола будівлі. Всі роботи проводилися коштом установи та силами її працівників.

Також згодом в театрі планують відкрити ще одну сцену в укритті.

Читайте також: Тепер і в Україні: Івано-Франківський драмтеатр готується провести Шекспірівський фестиваль

Наразі в обласному театрі працює велика та мала сцена, а також сцена у фоє.

Як повідомляв Укрінформ, торік Закарпатський обласний муздрамтеатр ім. братів Шерегіїв очолив Рудольф Дзуринець, актор театру та військовий, який після повномасштабного вторгнення пішов до війська та був поранений на східному напрямку фронту.

Фото: Рудольф Дзуринець

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-