МКІП планує запустити програму зі створення депозитаріїв для евакуйованих фондів музеїв

МКІП планує запустити програму зі створення депозитаріїв для евакуйованих фондів музеїв

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики планує запустити урядову програму зі створення підземних презентаційних центрів, де зберігатимуться евакуйовані колекції українських музеїв.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила директорка Департаменту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України Мар'яна Томин.

"Питання депозитаріїв для збереження музейних предметів, які евакуйовані зі східних областей та центральних регіонів, так само на часі, як і побудова укриттів для людей. Саме тому ми плануємо запустити урядову програму, спрямовану на їхнє створення. Наразі ще не визначилися, скільки буде пілотних проєктів, може, два, а може, й більше", - сказала вона.

Томин висловила сподівання, що незабаром "ми зайдемо на будівництво потужних підземних презентаційних центрів, які будуть зберігати українські колекції, реставрувати предмети, музеєфікувати їх та відновлювати".

Читайте також: 112 картин із колекції Медведчука передадуть на зберігання Національному художньому музею

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2024 року т. в. о. очільника МКІП Ростислав Карандєєв відвідав низку музеїв у Швеції та нове сховище для артефактів у Музеї шведської армії, зазначивши, що досвід Швеції допоможе Україні створити сучасні сховища для цінних музейних експонатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-