СтратКом ЗСУ презентував документальний фільм «Спротив та єдність» на Книжковому арсеналі

СтратКом ЗСУ презентував документальний фільм «Спротив та єдність» на Книжковому арсеналі

Укрінформ
Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України (СтратКом ЗСУ) презентувало документальний фільм “Спротив та єдність. Письменники пояснюють, як не втратити майбутнє” в межах Міжнародного фестивалю "Книжковий арсенал".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєкт "Спротив та єдність" є серією документального кіно, в якому професіонали в різних сферах пояснюють, чому ми маємо продовжувати боротьбу за нашу державу, і як нам не втратити нашу країну. Сьогодні ми презентуємо другу серію проєкту, в якій наші видатні письменники, частина з яких проходять військову службу в ЗСУ, через уроки минулого та через аналіз поточних подій розповідають, чому мова та розвиток сучасної української літератури є важливим для збереження майбутнього України", - сказав керівник проєкту, начальник відділу Управління стратегічних комунікацій ГШ ЗСУ Артемій Катков.

Він зазначив, що проєкт спрямований на протидію ворожим наративам РФ, яка намагається використати навіть культуру як зброю проти українців.

Автор ідеї проєкту, офіцер відділу Управління стратегічних комунікацій ГШ ЗСУ Олег Шпак зауважив, що фільм можна буде переглянути на Ютуб каналі Стратком ЗСУ, як українською, так і англійською мовами.

"Ідея фільму полягає в тому, щоб пояснити людям корені тої війни, в якій ми зараз перебуваємо, показати нелюдське терористичне обличчя ворога, яке не раптом таким стало, а було таким протягом сотні років. Ми зрозуміли, що ефективніше це робити словами і позицією людей, до яких дослухаються", - сказав Шпак.

Читайте також: У Києві відбудеться фестиваль кінодокументалістики «Війна в об’єктиві» - що покажуть

Серед експертів фільму - популярні письменники, філософи, митці – Володимир Єрмоленко, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Олександр Михед, Ірина Цілик, Артем Чех. Серед спікерів заходу - Олександр Михед, Артем Чех, командування та координаційна команда СтратКом ЗСУ.

Фільм "Спротив та єдність" створений Управлінням стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України та Медіацентром.

СтратКом ЗСУ вперше в історії Збройних Сил України виступив програмним партнером Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал”. Програмне партнерство СтратКому ЗСУ та Мистецького арсеналу відкриває нові можливості для діалогу військових із суспільством щодо ключових аспектів національної стійкості, яка зі свого боку є основою національної безпеки.

Як повідомлялося, Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України (СтратКом ЗСУ) відкрило мистецьку виставку "Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу" в рамках Книжкового Арсеналу.

У Києві розпочався ХІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал". Він проходить із 30 травня до 2 червня 2024 року.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-