У Музеї історії Києва відкривається виставка «Лавра Небесна»

У Музеї історії Києва відкривається виставка «Лавра Небесна»

Фото
Укрінформ
У Музеї історії міста Києва відбулося відкриття виставки «Лавра Небесна», на якій представлені шедеври ювелірного мистецтва.

Як передає Укрніформ, про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Головна мета проєкту - привернути увагу до історії, краси та сили Києво-Печерської лаври.

За інформацією МКІП, центральне місце в експозиції займає ювелірна композиція «Лавра Небесна» художниці Ірини Карпової, яку вона створила 20 років тому і представляє після 300-річного поневолення Лаври як символ перемоги України в духовній сфері та віри у світле майбутнє.

У Музеї історії Києва відкривається виставка «Лавра Небесна» / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

«Лавра Небесна» - це повноправний художній твір, що сповнений глибоким філософським сенсом і який несе в собі світоглядні принципи духовності. У роботі над ним використовувались як давні традиції ювелірного виробництва церковних предметів, зокрема майстрів київського відділення фірм К. Фаберже та Й. Маршака, так і новітні технології», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На виставці у Києво-Печерській лаврі презентували нову писанку

На виставці також представлені ікона «Преподобні Антоній та Феодосій Печерські» Успенського собору Києво-Печерської лаври, старовинні гравюри з музею Шереметьєвих, ікони з колекції Музею історії Києва та інші експонати.

Ознайомитися з виставкою можна з 5 червня.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відбувся саміт «1000-ліття європейської історії та культури» з нагоди 70-річчя вступу України до Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-