Sony Music купує музичний каталог рок-гурту Queen за $1,27 мільярда - ЗМІ

Sony Music купує музичний каталог рок-гурту Queen за $1,27 мільярда - ЗМІ

Укрінформ
Компанія Sony Music купує музичний каталог легендарного британського рок-гурту Queen разом із деякими іншими авторськими правами за 1 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 1,27 млрд дол.).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Variety із посиланням на два поінформовані джерела.

Зазначається, що єдиний прибуток, який не покривається угодою, – це живі виступи: їх збережуть засновники гурту Браян Мей та Роджер Тейлор, які все ще активно гастролюють зі співаком Адамом Ламбертом.

Музичний каталог Queen є одним із найцінніших у рок-епосі. До нього входять такі композиції, як Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust, Radio Ga Ga, «39», Somebody to Love і You're My Best Friend, а також стадіонні пісні We Will Rock You і We Are the Champions, які є популярними у всьому світі та надзвичайно прибутковими.

Переговори щодо придбання каталогу, які Sony Music веде вже кілька років, ускладнюються тим, що права Queen на запис музики у США та Канаді придбала компанія Disney за нерозголошену ціну у 2000-х роках. Ці права залишаться у Disney назавжди, хоча певна частина гонорарів учасників гурту перейде до Sony Music після укладення угоди.

Читайте також: Колекцію годинників Сільвестра Сталлоне продали на аукціоні за $6,7 мільйона

Аналогічним чином дистриб’юторська угода гурту, укладена із Universal, перейде до Sony на усіх територіях за межами США та Канади, коли її термін завершиться у 2026-му або 2027 році.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня американський репер Eminem заявив, що вже цього літа буде випущений його новий альбом The Death of Slim Shady (Coup De Grâce).

Фото: pinterest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-