У Львові розпочне роботу новий виставковий проєкт «Моя територія»

У Львові розпочне роботу новий виставковий проєкт «Моя територія»

Фото
Укрінформ
У Львові в Центрі інтелектуального мистецтва "Меркурій" (ЦІММ) з 28 червня розпочне роботу новий виставковий проєкт «Моя територія», що об'єднав сучасних митців і мисткинь із різних куточків України.

Про це повідомили у пресслужбі ЦІММ, передає Укрінформ.

У Центрі інтелектуального мистецтва Меркурій розпочне роботу новий виставковий проєкт «Моя територія» / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

”Моя територія” – виставка про свободу, її глобальне значення, українську землю, власні і колективні цінності, психологічний комфорт, тілесність і духовність. Тлумачення, дійсно, можуть бути різними, але вони знайомі всім. Основний меседж проєкту: аби бути вільними, територію потрібно захищати», – каже артдиректор Центру і куратор виставки Богдан Мисюга.

Читайте також: Українську культуру представлять на фестивалі мистецтв на Балі

У межах проєкту представлені роботи митців і мисткинь, які зростали в незалежній Україні: Вероніки Чередниченко (Херсон), Максима Мазура (Київ), Богдана Пацюка (Луцьк), Ольги Кузюри (Львів), Андрія Роїка (Львів). Вони візуалізують власні тлумачення слів «моя територія» в окремих експозиційних просторах ЦІММу.

Повідомляється, що з нагоди відкриття проєкту ЦІММ разом із БФ RIDNI запустили благодійну ініціативу для збору коштів на психосоціальну підтримку дітей, які постраждали від війни та зростають без рідних. Відвідувачі можуть долучитися до нього, придбавши благодійний квиток або спеціальний мерч.

Виставка «Моя територія» триватиме до 11 серпня.

Під час виставки запланована низка подій: лекції, дискусії, перформанси львівської художниці Зірки Савки й інше.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відкрили виставку рефлексій про війну українських та італійських митців «Діалоги».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-