Музею війни передали на довічне зберігання унікальний рукописний збірник «Пісні волі»

Музею війни передали на довічне зберігання унікальний рукописний збірник «Пісні волі»

Фото
Укрінформ
Із нагоди Дня Конституції в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулися презентація та передача на довічне зберігання унікального рукописного збірника «Пісні волі», впорядкованого у 1949 році.

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

Як зазначається, раритет був переданий до музею секретарем Національної спілки журналістів майором Володимиром Данилюком, який нині проходить службу в Сухопутних військах ЗСУ.

Данилюк розповів, що збірник був вилучений чекістами із криївки УПА, але вцілів і зберігся, а на початку відновлення незалежності України книжку йому безпосередньо передав колишній заступник начальника УКДБ СРСР у Волинській області Зіновій Петрик.

«Як тільки я взяв до рук цей збірник, мені стало відразу зрозуміло, що він має зберігатись у найціннішому музеї нашої держави. І от після друку факсимільного видання пісенника я з радістю передаю рукописний оригінал до Національного музею історії України у Другій світовій війні», – сказав Данилюк.

Генеральний директор Музею війни Юрій Савчук зазначив, що збірник пісень 1949 р. за своїм змістом є беззаперечним свідченням спадкоємності поколінь та нашої столітньої боротьби за свободу й незалежність, адже там зібрані козацькі, гайдамацькі, стрілецькі та повстанські пісні, які лунають і нині.

Читайте також: У Києві на Софійській площі встановили інсталяцію «Укриття від нетерпимості»

Як повідомлялося, український бренд Gunia Project у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики створили благодійну прикрасу «Скіфське золото», прибуток від якої буде спрямовано на закупівлю РЕБів для бригади НГУ «Азов».

Фото:  МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-