Картину Тиціана, знайдену на автобусній зупинці, продали на аукціоні за £17,5 мільйона

Картину Тиціана, знайдену на автобусній зупинці, продали на аукціоні за £17,5 мільйона

Укрінформ
Знайдену на автобусній зупинці в Лондоні картину «Відпочинок на шляху до Єгипту» італійського майстра епохи Відродження Тиціана продали на аукціоні Christieʼs за £17,5 млн (22,3 млн доларів США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що до початку торгів шедевр оцінювали у 15-25 мільйонів фунтів стерлінгів. У підсумку її продали за 17,5 мільйонів фунтів стерлінгів.

У Christie’s заявили, що це найвища ціна за роботу цього художника, досягнута коли-небудь на аукціоні.

На картині зображені Ісус, Марія та Йосип, які відпочивають по дорозі до Єгипту після того, як дізналися, що цар Ірод, який правив Юдеєю, хоче вбити молодого Ісуса Христа.

Ця картина розміром 46,2 см на 62,9 см вважається крихітною у порівнянні з деякими масивними роботами, якими Тиціан, справжнє ім'я якого Тіціано Вечелліо, прославився в кінці свого життя.

Твір «Відпочинок на шляху до Єгипту» він створив у першому десятилітті 16 століття, ще на початку своєї кар'єри.

Після переходу з рук одних європейських аристократів до інших картина була викрадена наполеонівськими військами під час французької окупації Відня в 1809 році та вивезена до Парижа.

Читайте також: В Іспанії виявили викрадену картину Френсіса Бекона вартістю €5 мільйонів

Її повернули до Відня у 1815 році, де вона знову змінювала власників приватних колекцій, поки не опинилася у Джона Александра Тінна, 4-го маркіза Бата в англійському графстві Вілтшир.

У 1995 році її викрали вже з Лонгліта, будинку нащадків Тінна. Картину шукали сім років, перш ніж її знайшов на автобусній зупинці в Лондоні детектив Чарльз Гілл.

Як повідомляв Укрінформ, у травні іспанська поліція виявила одну з п'яти викрадених у 2015 році картин британського художника Френсіса Бекона.

Фото: Christie’s Images Ltd

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-