Рада створила наглядову та експертну ради музею Голодомору

Рада створила наглядову та експертну ради музею Голодомору

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду, тим самим утворила експертну та наглядову ради.

Про це повідомив народний депутат України з парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що законопроєкт №10361 було ухвалено 248 голосами народних депутатів у цілому.

Метою ініціативи є створення законодавчих умов для здійснення контролю за діяльністю Національного музею Голодомору-геноциду в умовах повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Законом визначається порядок формування та визначення повноважень наглядової ради та експертної ради музею.

Встановлюється, що до основних повноважень наглядової ради музею належить надання керівництву музею Голодомору пропозицій (рекомендацій) щодо удосконалення його діяльності, сприяння залученню додаткових джерел фінансування діяльності музею Голодомору, здійснення контролю за дотриманням музеєм Голодомору положень його статуту, погодження рішень генерального директора музею щодо укладення договорів (контрактів) на суму, що перевищує 500 розмірів мінімальної заробітної плати (3,5 млн гривень), встановленої на 1 січня звітного року.

Читайте також: Леся Гасиджак: Не про жертви, не про плачі розповідаємо, а про силу і незламність.

До основних повноважень експертної ради належить надання керівництву музею Голодомору порад щодо організації та проведення наукових досліджень документів архівних фондів, зокрема іноземних держав, інтеграції у світовий науковий простір музею, розширення та удосконалення міжнародного наукового співробітництва, розроблення дизайн-проєктів та технічних проєктів експозицій Національного музею.

Ухвалення закону є умовою для надання урядом Канади близько 420 млн гривень на добудову музею, а також додаткової фінансової підтримки від меценатів і діаспори на облаштування експозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-