Дубенський замок отримав унікальну колекцію монет XVII століття

Дубенський замок отримав унікальну колекцію монет XVII століття

Фото
Укрінформ
Дубенський замок на Рівненщині отримав від мецената унікальну колекцію монет XVII століття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна рада.

«Дубенський замок отримав унікальну колекцію монет XVII століття. Цілу колекцію старовинних монет подарував Дубенському замку виходець з Рівненщини, заслужений лікар України Степан Гордієвич», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, серед 220 монет, переданих до музею, срібні карбовані гроші часів правління короля Польщі Сигізмунда ІІІ Вази, датовані 1620-ми роками.

Більшу частину нумізматичного скарбу становлять «боратинки» – мідні розмінні монети шелягів Речі Посполитої, що перебували в обігу під час правління Яна ІІ Казимира Вази в 1660-х роках. Назва монет походить від імені італійця на польській службі Тіта Лівія Боратіні, який створив проєкт легких мідних шелягів.

Як підкреслюється, раніше меценат передав до фондів музею зразки обмундирування вояків УПА, які невдовзі виставлять у краєзнавчому музеї.

Читайте також: У Мукачівському замку «Паланок» створюють військовий музей

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині в Дубенському замку відкрили виставку «Воскреситель українських замків», що присвячена українському музейнику, багаторічному директору Львівського національного музею мистецтв, Герою України Борису Возницькому.

Фото: Рівненська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-