«Думками навиворіт 2» став найкасовішим мультфільмом в історії

«Думками навиворіт 2» став найкасовішим мультфільмом в історії

Укрінформ
Анімаційний фільм «Думками навиворіт 2» (Inside Out 2) від Disney та Pixar став найкасовішим мультфільмом в історії анімаційного кіно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

За перші шість тижнів кінопрокату «Думками навиворіт 2» заробив 601 мільйон доларів на внутрішньому ринку у США та ще 861 мільйон доларів за кордоном, таким чином довівши загальну суму касових надходжень до 1,461 мільярда доларів США.

При цьому виробництво самої стрічки коштувало 200 млн доларів США.

Попередній рекорд належав мультфільму «Крижане серце II» (Frozen 2) також від Disney. Він зібрав 1,45 мільярда доларів США під час прокату в кінотеатрах у 2019 році.

Зазначається, що за кількістю продажів квитків у всьому світі «Думками навиворіт 2» обігнав навіть фільм «Барбі» (1,446 мільярда доларів) і став 13-м найпопулярнішим фільмом усіх часів.

Слід нагадати, що свого часу перший фільм франшизи «Думками навиворіт 1» зібрав 858 мільйонів доларів у всьому світі, проте його продовження змогло перевищити цей показник продажів квитків за лічені тижні.

Читайте також: Мультфільм «Нікчемний Я 4» окупився за перші дні прокату

Як повідомляв Укрінформ, продовження мультфільму «Думками навиворіт 2» (Inside Out 2) від Disney та Pixar зібрало вже понад один мільярд доларів касових зборів у світі за перші 19 днів після виходу в кінопрокат.

Фото: PIXAR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-