Випускники Харківського університету мистецтв організували український фестиваль у Берліні

Випускники Харківського університету мистецтв організували український фестиваль у Берліні

Фото, відео
Укрінформ
У берлінській Академії драматичного мистецтва Ернста Буша відбувся дводенний український фестиваль ZUKUNf/sT.

Його організували випускники «Майстерні 55» Харківського національного університету мистецтв ім. І.П.Котляревського та їхні викладачі, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

Український фестиваль ZUKUNf/sT у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Академія драматичного мистецтва Ернста Буша - один із провідних закладів у Німеччині та в Європі - надав кільком студентам і викладачам ХНУМ «культурний прихисток» після початку повномасштабної російської агресії проти України.

Як розповіли старша викладачка ХНУМ, наразі запрошений доцент Академії Ернста Буша й віднедавна докторка філософії Ольга Кривошеєва та викладачка майстерності ХНУМ і гостьовий професорка Академії Марія Ванєєва, вони прагнули зібрати свій курс, який розпочав навчання у 2020 році у Харкові. Після початку повномасштабної агресії студенти роз’їхалися по всьому світу, викладачі допомагали їм знайти прихисток в університетах Німеччини, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Чехії, США та Канади.

Минулого місяця курс набору 2020 року завершив навчання онлайн. Зібравшись разом, колишні студенти разом із викладачами підготували програму.

«Це нагода розповісти про себе, про українську культуру, розповісти Європі, як ми бачимо ситуацію. Щоби нас не плутали з іншими культурами», - зауважила Ванєєва.

Читайте також: У Стокгольмі проведуть третій Український культурний фестиваль

До програми фестивалю, який став першою такою масштабною акцією, увійшли «замальовки» «Іди на мій голос», де поєднуються поезія та музика, вистава за творами українського письменника та музиканта Серія Жадана «Бігти не зупиняючись», мікроперформанси «Утопія» із подальшою дискусією.

Гості фестивалю мали змогу також здійснити коротку віртуальну подорож Харковом. В інтерактивному режимі представлені п'ять історій, які дають уявлення про те, що переживали люди на початку повномасштабної війни. За «подорож» відповідала студентка Ернст Буш Академії Марі Акопян. Зв’язок з хлопцями, які брали віртуальну участь з Харкова, забезпечив стартап з Мюнхена Gallery Talk, візуальну частину - Ukrainiаn Cultural Community. Допоміг і театр Wheels, який підтримує з харків’янами тісний зв’язок з 2014 року, смаколиками глядачів пригощав ресторан української кухні в Берліні «Mamas Küche».

Як повідомлялося, у польському Гданську 28 липня відбудеться благодійний Фестиваль борщу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-