Карандєєв: В укриттях мистецьких шкіл має продовжуватися навчальний процес

Карандєєв: В укриттях мистецьких шкіл має продовжуватися навчальний процес

Відео
Укрінформ
Підвальні приміщення і підземні укриття мають стати місцями подвійного призначення: і безпекового простору, і такого, де можна продовжити навчальні процеси. Інакше втратимо талановиту молодь.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Ми мусимо створювати такі безпечні простори, де можна не тільки перебувати у випадку небезпеки, але й де можна було б продовжувати навчальний процес, продовжувати роботу закладу. Саме у цьому напрямку ми сьогодні співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами, розглядаючи підвальні приміщення, підземні укриття, як потенційно місця подвійного призначення: і безпекового простору, і такого, де можна продовжити зручно, якісно навчальні процеси», – розповів Ростислав Карандєєв.

Він відзначив, що в іншому випадку Україна ризикує втратити талановиту молодь.

«Ми не можемо допустити, щоб молоді українські таланти були позбавлені сьогодні можливості отримати належну мистецьку освіту і в подальшому стати гордістю нашої країни. Ці діти не мають права втратити можливість реалізувати себе. Освітній процес пов’язаний з різними чинниками. Це не тільки наявність самого приміщення, інструменту, викладачів. Це сьогодні наявність укриттів», – сказав т.в.о. міністра.

Читайте також: Культурна спадщина України: список поповнили нові елементи

Особливо актуальне це питання, за його словами, у прифронтових областях.

«Останнім часом я мав досить багато поїздок регіонами, зокрема, прифронтовими, і ми дійшли висновку, що питання безпеки має бути нами сприйнято не просто як тимчасовий виклик на період повітряної тривоги, але, на жаль, як обставина, яка змушує нас змінити формати традиційної роботи», – зауважив Карандєєв.

Як повідомлялося, 11 червня в Берліні під час Конференції з відновлення України відбулося підписання Меморандуму, в рамках якого Литва планує надати кошти для побудови нової школи та укриття в с. Зелений Гай, що на Миколаївщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-