В Україні розпочинається відбір вин-амбасадорів для світового центру Cité du Vin

В Україні розпочинається відбір вин-амбасадорів для світового центру Cité du Vin

Укрінформ
В Україні починається відбір офіційних вин-амбасадорів країни для найбільшого світового центру культурної винної спадщини La Cité du Vin у французькому місті Бордо.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

"Корпорація "Укрвинпром" як офіційний партнер-амбасадор Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin (Фонд винної культури та цивілізацій вина) і його культурного центру La Cité du Vin відкрила реєстрацію заявок українських виробників для відбору офіційних вин-амбасадорів країни-2024", - ідеться на сайті МКІП.

Відбір офіційних вин-амбасадорів України проводиться в межах ініційованого Корпорацією "Укрвинпром" і Дипломатичною академією Міністерства закордонних справ України міжнародного проєкту "Українське вино - частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin" вже втретє.

"Вина, що отримують статус офіційних амбасадорів країни, стають частиною колекції центру La Cité du Vin, який є найбільшим у світі музеєм виноробства. Там їх пропонують для дегустації відвідувачам і спрямовують на престижні спеціальні заходи", - зазначили у МКІП.

Переможці відбору-2023 були представлені під патронатом президента Франції Еммануеля Макрона на щорічних виставках Wine Paris і Vinexpo Paris, в Університеті Сорбонни та на багатьох дипломатичних заходах.

Читайте також: Закарпатське вино отримало своє географічне зазначення

У МКІП наголосили, що за підсумками відбору колекцію у складі 21 зразка вин українського виробництва, які одержать статус Ukrainian Wine Ambassador 2024, передадуть до La Cité du Vin.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про початок подання заявок для відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини.

Фото:La Cité du Vin/bordeaux-tourism.co.uk 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-