У Пекіні пройде фестиваль українського кіно

У Пекіні пройде фестиваль українського кіно

Укрінформ
У Пекіні в серпні пройде фестиваль українського кіно «Спогади і майбутнє: століття українського кіно», у межах якого жителям і гостям китайської столиці покажуть фільми українських кінорежисерів різних періодів.

Про це власному кореспонденту Укрінформу розповіли в Посольстві України в КНР.

Організаторами кінофестивалю виступили Посольство України в КНР, Німецький культурний центр у Пекіні – Гете-Інститут (Китай) і Французький культурний центр.

Його куратором став відомий китайський дослідник історії кіно, продюсер та професор пекінської Центральної академії драми, однієї з найпрестижніших академій мистецтв в Азії, Сюй Фен.

Фестиваль розпочнеться 10 серпня показом класики українського кіно - фільму «Тіні забутих предків» режисера Сергія Параджанова. Цього ж дня глядачам буде запропоновано й комедійно-драматичну картину 2018-го року українського кінорежисера Романа Бондарчука «Вулкан».

Читайте також: Фільм «Крашанка», що вийде в кінотеатрах до Великодня, зняли за 10 днів

Після перегляду кожного фільму в перший день кінофестивалю відбудеться обговорення кінокартин за участі китайських та українських дослідників кіно.

Кінофестиваль продовжать 22 і 29 серпня картини «Домашні ігри» (2018) режисерки Аліси Коваленко та «Мої думки тихі» (2019) режисера Антоніо Лукіча.

Цей фестиваль українського кіно стане першим показом у Пекіні робіт українських кінорежисерів за останні кілька років.

Як повідомляв Укрінформ, легендарний британський комедійний актор Стівен Фрай зняв фільм про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-