У пілоті проєкту «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки» візьмуть участь 15 закладів

У пілоті проєкту «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки» візьмуть участь 15 закладів

Фото
Укрінформ
У пілоті проєкту «Бібліотеки як простір психосоціальної підтримки» візьмуть участь 15 бібліотек у шести областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

«МКІП разом з партнерами запустило амбітний проєкт, який має на меті зробити бібліотеки просторами, де люди зможуть отримати першу психологічну допомогу. Міністерство зацікавлене максимально розширювати мережу закладів, де би українці могли отримати психосоціальну підтримку», – сказав заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Як зазначається, проєкт охопить 15 бібліотек у шести пілотних областях України - Київська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Житомирська, Одеська області. В рамках проєкту будуть напрацьовані методичні рекомендації, які зможуть використовувати в своїй роботі всі бібліотеки України.

У МКІП визначили наступні кроки в реалізації проєкту: розробка та впровадження спільних з UNESCO спеціалізованих освітніх програм з проведення навчання для працівників сфери культури щодо підтримки ментального здоров’я, а також проведення спільних з UNESCO заходів на ключових етапах реалізації спільного проєкту на 2024 рік.

У межах проєкту бібліотечні працівники опанують техніки самодопомоги, першої психологічної допомоги та окремі арттерапевтичні техніки, які можна використовувати при проведенні заходів з психосоціальної підтримки та психоемоційного розвантаження.

Читайте також: Спочатку було слово: кого з українських письменників знає світ

На базі кожної бібліотеки, що бере участь у пілотному проєкті, проведуть не менше 5 заходів з психосоціальної підтримки для відвідувачів.

Як повідомляв Укрінформ, мета флагманського проєкту «Мистецтво допомагати» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської – перетворити бібліотеки на місця, де кожен зможе отримати необхідну психологічну допомогу та підтримку.

Фото Антоніни Вишневської / МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-