Вийшов трейлер документального фільму «Мирні люди» про війну в Україні

Вийшов трейлер документального фільму «Мирні люди» про війну в Україні

Відео
Укрінформ
Вийшов трейлер документального фільму українського режисера Оксани Карпович «Мирні люди».

Про це повідомили Укрінформу у кінокомпанії «Артхаус Трафік».

«З початку повномасштабного вторгнення українські спецслужби опублікували сотні перехоплених телефонних дзвінків російських військових. Чи не найбільший інтерес викликають розмови окупантів з їхніми близькими в Росії. Голоси «мирних», цивільних — матерів, дружин і друзів — розкривають світові очі не лише на хід так званої спецоперації, а й на жахливий внутрішній світ суспільства, яке стоїть за її виконанням. Саме з таких перехоплень складається стрічка, що досліджує природу російського імперіалізму й колоніалізму, роль пропаганди у вторгненні й торкається питання колективної відповідальності росіян і росіянок», - розповіли в кінокомпанії.

Читайте також: У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму «Кринки» від Укрінформу та фотографів Ліберових

Світова премʼєра фільму відбулась на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де він отримав Спеціальні відзнаки від екуменічного журі та від журі Amnesty International у програмі Forum.

Українська премʼєра відбулась на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де стрічка була фільмом-відкриття.

Фільм «Мирні люди» був у програмах міжнародних фестивалів по всьому світу. На Гонконзькому міжнародному кінофестивалі стрічка отримала Спеціальну відзнаку, а у Кракові – нагороду «Срібний ріг» режисеру за фільм на соціальну тематику та приз FIPRESCI від Асоціації кінопреси.

В обмежений український прокат «Мирні люди» вийдуть 29 серпня.

Для Оксани Карпович фільм став другою режисерською роботою. Раніше вона зняла стрічку «Не хвилюйся, двері відчиняться», а на початку повномасштабного вторгнення працювала локальним продюсером для іноземних новин.

Продюсерками з української сторони стали Ольга Бесхмельниціна («Байконур. Вторгнення», «Стоп-земля») та Дарʼя Бассель («Будинок зі скалок», «Редакція»).

Читайте також: У Києві відбулася прем'єра документального фільму "Поверніть мене додому" про депортацію в'язнів

Як повідомлялося, історична драма «БожеВільні» режисера Дениса Тарасова отримала дві нагороди на Монреальському міжнародному кінофестивалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-