У Києві відкрилася виставка «Іван Марчук. Космічна містерія життя»

У Києві відкрилася виставка «Іван Марчук. Космічна містерія життя»

Фото
Укрінформ
У столиці, у Музеї історії Києва, відкрилася виставка художника Івана Марчука, на якій представлені його роботи, що перебувають у приватних колекціях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На виставці "Іван Марчук. Космічна містерія життя" представлено понад 180 робіт. Це роботи з кількох музеїв по всій Україні: Сумський обласний художній музей, Хмельницький художній музей, Національний художній музей, Музей Тараса Шевченка, Канівський заповідник, Приватний музей сучасного українського мистецтва. Також це роботи з 20 приватних колекцій з усієї України", - розповіла Укрінформу одна з кураторів виставки Таміла Калитенко.

У Києві відкрилася виставка "Іван Марчук. Космічна містерія життя" / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

За її словами, на виставці представлені 15 циклів творчості Івана Марчука, від кераміки 1960-х років, яку він створював за особливою технологією, ескізи з раннього періоду творчості митця, роботи по циклах: пейзажі, натюрморти, кольорові прелюдії, цикли Біла планета-1, Біла планета-2, цикл "Голос моєї душі".

Як зазначили організатори виставки, мета виставкового проєкту «Іван Марчук. Космічна містерія життя» – простежити, хто мав найбільший вплив на творчість митця, що змушувало його приймати доленосні життєві рішення та не припиняти творити навіть у важкі часи переслідувань і заборон.

Читайте також: У Відні відкрилася наймасштабніша виставка робіт Марчука

Відвідувачі також матимуть можливість побачити цікаві експонати, що пов’язані з різними епізодами біографії художника: фотографії, ескізи, особисті речі митця, іменна марка, усі каталоги, що видавались із 1986 року, газети, журнали, афіші тощо.

Виставка триває з 7 серпня по 29 вересня в Музеї історії Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-