Педро Альмодовар отримає почесну нагороду на кінофестивалі у Сан-Себастьяні

Педро Альмодовар отримає почесну нагороду на кінофестивалі у Сан-Себастьяні

Укрінформ
На цьогорічному Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні (Іспанія) премію Donostia Award за надзвичайний внесок у кіно отримає культовий кінорежисер Педро Альмодовар.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter, передає Укрінформ.

Премію Donostia Award 26 вересня легендарному іспанцеві вручить британська акторка Тільда Свінтон. Це відбудеться напередодні показу фільму «Сусідська кімната» (The Room Next Door) - англомовного дебюту кінорежисера. Прем'єра цього фільму відбудеться раніше на Венеціанському кінофестивалі.

Альмодовар - найвідоміший у світі іспанський режисер після Луїса Бунюеля. Вже перші його повнометражні фільми «Пепі, Люсі, Бом та інші дівчата» (1980) і «Лабіринт бажань» (1981) стали культовими.

1985 разом із братом режисер створив продюсерську компанію «ElDeseo».

Читайте також: Світова прем’єра фільму «Медовий місяць» відбудеться на Венеціанському кінофесті

За картини «Все про мою матір» (1999) і «Поговори з нею» (2003) Педро Альмодовар отримав премії Британської кіноакадемії, «Оскар» і «Золотий глобус», премію «Гойя» - за фільми «Жінки на межі нервового зриву» (1988), «Все про мою матір» (1999), «Повернення» (2006), французьку премію «Сезар» - за фільми «Високі підбори» (1992), «Все про мою матір» (2000),«Поговори з нею» (2003), а також почесний «Сезар» за заслуги у кінематографі (1999).

Як повідомляв Укрінформ, на Венеціанському кінофестивалі відбудеться прем’єра фільму Кевіна Костнера «Горизонт: американська Сага - частина 2» (Horizon: An American Saga - Chapter Two).

Фото: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-