У Національній бібліотеці для дітей відкрилася виставка харківської художниці Юлії Бєляєвої та її дочок

У Національній бібліотеці для дітей відкрилася виставка харківської художниці Юлії Бєляєвої та її дочок

Фото
Укрінформ
У Національній бібліотеці України для дітей відкрилася виставка робіт художниці з Харкова Юлії Бєляєвої та її дочок – Ірини й Анастасії Тронь «Еволюція покоління: відвертість та перспектива».

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

«Символічно, що відкриття експозиції відбулося напередодні Дня незалежності України, адже талановита харківська родина така ж незламна, сильна і незалежна, як наша держава», – зауважили у відомстві.

Експозиція складається із близько 20 картин. Особливе місце серед них займає робота «Незламне сузір’я», створена 12-річною Анастасією Тронь у бункері в самому епіцентрі воєних подій у Харкові на 18-й день повномасштабного вторгнення російських військ. Тієї ночі родина вижила, але втратила власний дім.

Під час відкриття виставки генеральна директорка Національної бібліотеки для дітей Алла Гордієнко висловила захоплення українськими дітьми, котрі живуть серед тривог і вибухів, проте вчаться, граються, читають і творять.

Присутні мали змогу поспілкуватися з юними сестрами-художницями Анастасією, Іриною та їхньою мамою Юлією, дізнатися більше про життєвий і творчий шлях їхньої родини.

Триватиме виставка до 20 вересня поточного року.

Читайте також: У Києві презентували виставку «100 картин дітей незламної України»

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 15 серпня відкрили виставку картин, створених дружинами та матерями полеглих воїнів.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-