У Львові відкриють виставку, присвячену шістдесятнику Опанасу Заливасі

У Львові відкриють виставку, присвячену шістдесятнику Опанасу Заливасі

Фото
Укрінформ
У Львові у Центрі інтелектуального мистецтва «Меркурій» 24 серпня розпочне роботу виставковий проєкт художника-шістдесятника «Опанас Заливаха. Хто ми?».

Про це йдеться в пресрелізі Центру інтелектуального мистецтва «Меркурій», передає Укрінформ.

«24 серпня, у День Незалежності України, у Центрі інтелектуального мистецтва «Меркурій» розпочне роботу виставковий проєкт «Опанас Заливаха. Хто ми?». Це перша ретроспектива художника-шістдесятника у Львові за чверть століття», - повідомили в Центрі. 

Зазначається, що нова виставка покаже погляд митця-дисидента на те, ким ми є, розкриваючи його шлях і спроби знайти цю відповідь.

У Львові відкриється виставка, присвячена шістдесятнику Опанасу Заливасі / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

До експозиції увійшли понад 80 малярських і пластичних творів із колекції родини художника та збірки ЦІММу. Дві третини експонатів глядачі побачать уперше.

Також історію художника відвідувачі дізнаються через листи з державних і приватних архівів України, зокрема – Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України.

Одним із елементів експозиції стане великоформатний муляж вітража «Шевченко. Мати», який митець створив у співавторстві з Аллою Горською, Галиною Зубченко та Людмилою Семикіною у 1964-му в Київському державному університеті ім. Т. Г. Шевченка.

Читайте також: У Києві пройде вулична виставка «Наш спадок»

Зазначається, що ця виставка про українців, свободу шістдесятників, боротьбу людини попри будь-які негаразди, об’єднання попри неідеальність життя і про пошук точок консолідації задля перемоги над ворогом.

Проєкт «Опанас Заливаха. Хто ми?» триватиме до 29 вересня. Під час виставки запланована низка подій: лекції Юрка Андруховича, Тараса та Юрка Прохаськів.

Як повідомлялося, у Львові відкрили виставку "Малюю серцем", на якій представлено 105 картин, створених дружинами і матерями полеглих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-