У Франківську пройде мультижанровий фестиваль «Харків: (не)релокована культура»

У Франківську пройде мультижанровий фестиваль «Харків: (не)релокована культура»

Фото
Укрінформ
У вересні в Івано-Франківську відбудеться мультижанровий фестиваль «Харків: (не)релокована культура», місією якого є підтримка митців Харкова та презентація їхніх робіт після повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Національну спілку театральних діячів України, яка реалізує цей проєкт за підтримки Українського культурного фонду.

«Ще однією важливою місією фестивалю «Харків: (не)релокована культура», який пройде в Івано-Франківську з 12 по 15 вересня, є сприяння посиленню культурних зв’язків між регіонами та створення умов для обміну досвідом і подальшої співпраці», - наголосили організатори фестивалю.

У межах театральної програми можна буде побачити український народний фарс «Нехай щастить» Харківського театру ім. Шевченка, український горор «Калинова сопілка» і казку «Жираф Монс» Харківського театру ляльок, над якими працювала лауреатка Women in Arts-2024 Оксана Дмітрієва, музичну сюрреалістичну трагікомедію «Веселка на Салтівці» Театру «Нафта», за яку режисер і актор Артем Вусик цьогоріч отримав премію імені Леся Курбаса.

Також на фестивалі буде представлено еротичну радіовиставу «Місто» Харківського драматичного театру про сучасного українця зразка 1927 року, концертну програму «Харків. НастАння» відомих харківських музикантів та перформативно-фізичну моновиставу Ніни Хижної «Хтось такі як я» Театру «Нафта».

Події відбуватимуться у приміщеннях Франківських драмтеатру, театру ляльок та філармонії.

Читайте також: У Тернополі пройшов інклюзивний мистецький фестиваль

У фоє І і ІІ поверху Франківського драмтеатру відкриються три виставки: «Антитекст» від Харківського літературного музею, фотовиставка «Харків: (не)релокована культура (22-24)», яка презентує роботи харківського фотографа Олександра Осіпова, та виставка від студії AZA NIZI MAZA, яка покаже фотокопії художніх робіт дітей-студійців, які вони створювали, коли переховувалися на станціях метро навесні 2022 року.

У Театрі ляльок заплановані презентації книг харківських письменників і драматургів за участю авторів - Юліти Ран (книга «Пес Патрон і Великий Т»), та Олега Михайлова («Дивна весна» та «Жираф Монс»). У межах фесту також заплановані літературні дискусії.

Як повідомляв Укрінформ, на найбільшому фестивалі Канади відкрилася фотовиставка “Світанок” про українських дітей під час війни.

Фото надані НСТДУ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-