У Львові помер народний артист України Григорій Шумейко

У Львові помер народний артист України Григорій Шумейко

Укрінформ
У Львові сьогодні, 3 вересня, помер народний артист України Григорій Шумейко, який був актором і режисером Національного театру імені Марії Заньковецької.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Національного театру ім. Марії Заньковецької, передає Укрінформ.

«Непоправна втрата у нашому колективі. Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає інтернет-видання Zaxid.Net, Григорій Шумейко народився 1 травня 1951 року у Лубнах на Полтавщині. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого за спеціальністю «актор драми і кіно» та «режисура», а також Театральний інститут ім. Щукіна (режисура). Актор зіграв понад 100 ролей у театрі та кіно і поставив як режисер близько 20 вистав.

У 1978 році Григорій Шумейко разом з іншими львів’янами створив театр «Мета», в якому вперше в Україні поставив твори «Маруся Чурай» Ліни Костенко, «Собор» Олеся Гончара, «Вертеп» Валерія Шевчука, виставу «Моє слово» за творами Василя Стефаника, «Мина Мазайло» Миколи Куліша та просвітницькі поетичні вистави про Євгена Плужника, Василя Симоненка та інших.

У театрі уточнили, що прощання з актором відбудеться завтра, 4 вересня, о 13:00 у фоє театру.

Парастас відбудеться сьогодні о 20:00 у храмі священномученика Климентія Шептицького УГКЦ.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні помер легендарний французький актор Ален Делон, якому було 88 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-