У Львові внаслідок обстрілу пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури - ОВА

У Львові внаслідок обстрілу пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури - ОВА

Фото
Укрінформ
У Львові внаслідок нічної ракетної атаки РФ пошкоджено щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення, зокрема вілла Юзефи Франц 1893 року, в якому розташований Центр спортивної медицини і реабілітації.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

Керівник ОВА зазначив, що центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення.

"Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура", - зазначив він.

Охоронець і працівники центру не постраждали.

За словами Козицького, у місті пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення.

Читайте також: Удар по Кривому Рогу: пошкоджені чотири навчальні заклади і готель

«Через нічну атаку у Львові пошкоджені щонайменше сім пам'яток архітектури місцевого значення. Зокрема, на вулицях Коновальця та Кокорудза», - написав Козицький.

За його словами, всі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО. Вони є у державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

Щойно екстрені служби нададуть доступ до пошкоджених пам’яток, комісія з представників органів охорони культурної спадщини міста та області почне працювати на обʼєктах і складати акти обстеження, додав очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, удосвіта 4 вересня російські загарбники завдали ракетного удару по Львову. Повідомлялося про займання житлових будинків та пошкодження двох шкіл. Наразі відомо про сімох загиблих, троє з яких - діти.

Фото: Телеграм Максим Козицький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-