В Анкарі відбувся концерт «Культурного десанту»

В Анкарі відбувся концерт «Культурного десанту»

Фото
Укрінформ
У столиці Туреччини у четвер увечері відбувся концерт об'єднання "Культурний десант", учасники якого служать у ЗСУ та більшість концертів проводять на передовій для підтримки та підняття морального духу захисників України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас сьогодні унікальна подія – з України, з фронту приїхав "Культурний десант" – дуже сильний колектив, його лідер з дуже сильними творами, які передають енергію воюючої України. Але наша творчість не тільки про війну, але й про життя та про майбутнє. Про те, що ми хочемо будувати більше мостів до Туреччини, знаходити більше спільного в нашій історії та культурі і формувати дружбу на основі спільних цінностей та інтересів", – звернувся до присутніх посол України в Туреччині Василь Боднар.

У столиці Туреччини відбувся концерт об'єднання "Культурний десант" / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Дипломат відзначив, що особливе значення для концертів у Туреччині має участь в них кримськотатарських співаків, які виконують відомі кримськотатарські та турецькі твори.

"Сьогодні зібралася дуже різна публіка. Різна зовні, але всередині всіх об'єднує любов до України, і я впевнений, що цей вечір запам'ятається і буде важливим спомином для всіх нас. Сподіваюся, що цей вечір стане таким моментом, який підсилює, підштовхує і десь навіть змінює вектор подальшого руху", - сказав у коментарі агентству перед концертом співак, засновник та лідер "Культурного десанту" Миколай Сєрга.

Звертаючись до аудиторії перед початком концерту, він наголосив на тому, що завданням "Культурного десанту" є передусім використання мистецтва, таланту, майстерності як інструментів наближення перемоги України.

У концерті взяли участь музикант та поет, лідер "Культурного десанту", Миколай Сєрга, професійний бандурист та військовий розвідник Тарас Столяр, соліст ансамблю пісні і танцю Збройних сил України Ісмаїл Куртумеров, оперний співак та волонтер Сергій Іванчук, активістка та українська співачка кримськотатарського походження Софіє Лентер-Кизи, музикант Олексій Макульський.

Читайте також: «Культурний десант» зняв ролик для дітей до 1 вересня від імені батьків-військових

Перед виступом кожного з учасників концерту розповідали унікальну історію кожного з них. Про службу у лавах ЗСУ, волонтерську та громадську діяльність, поранення та отримані травми, тривале лікування та реабілітацію, талант, високі професійні досягнення, участь в проєктах "Культурного десанту".

"Історії (учасників концерту – ред.) такі, що розбивають серце. Після п'яти влучань зі зброї при евакуації звичайних людей з Харкова (історія Сергія Іванчука – ред.) відновитися та допомагати поширенню української культури та її цінності – це надзвичайно цінно. Моя робота пов'язана з публічною дипломатією, і я добре розумію, наскільки такі заходи корисні, допомагають людям пізнавати вашу культуру", – сказав у коментарі Укрінформу за підсумками концерту регіональний спеціаліст з англійської мови посольства США в Туреччині Джон Сільвер.

Концерт відбувся на даху-терасі нової будівлі посольства України в Анкарі.

"Дуже тепла і приємна аудиторія, і взагалі я не перестаю дякувати Туреччині й українському народу, місцевим людям за підтримку. Ми приїхали подякувати, і наша подяка – це наша творчість. Враження неймовірні, як і після кожного концерту", – сказала в коментарі Укрінформу співачка Софіє Лентер-Кизи.

Концерт відвідали представники української та кримськотатарської діаспори, українські та закордонні дипломати, друзі України з числа громадян Туреччини.

Наступний концерт "Культурного десанту" відбудеться в Ескішехірі, 10 вересня планується ще один концерт у Стамбулі. До цього вже було проведено два концерти в Стамбулі, зокрема один на заводі компанії Baykar.

"Культурний десант" – це об'єднання, яке складається з артистів, які служать в ЗСУ. Їхня діяльність спрямована на підтримку морально-психологічного стану, культурно-освітнього рівня та мотивації особового складу підрозділів за допомогою культури та мистецтва. На їхньому рахунку вже понад три тисячі концертів, здебільшого на лінії фронту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше "Культурний десант" записав ролик для дітей до Дня знань від імені батьків-військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-