Точицький: Айдентика є джерелом стійкості та силою, що об’єднує українців

Точицький: Айдентика є джерелом стійкості та силою, що об’єднує українців

Укрінформ
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький наголосив, що наша айдентика є джерелом стійкості та силою, яка об’єднує українців.

Про це він сказав під час форуму «Жива спадщина України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про нашу айдентику, то це те, що передавали століттями. Це те, що формує нашу ідентичність, є джерелом стійкості, силою, що об’єднує українців. Це, власне, те, що боронить наш український воїн. Те, що є волелюбством, незламністю, повагою до людей. І це те, що формує наші з вами споконвічні головні волевиявлення до демократії», - сказав Точицький.

Він зазначив, що ворог хоче знищити передусім українську ідентичність.

«Коли... Путін говорить про «денацифікацію», він, власне, говорить про те, що хоче зруйнувати те, що велика, абсолютно немотивована, некультурна нація намагалась знищити в українців століттями. Я хотів би, щоб ми про це пам'ятали», - сказав міністр.

За його словами, головне завдання очолюваного ним відомства – «допомагати знаходити методи для того, щоб те споконвічне, що називається українською ідентичністю, було більш зрозумілим і було відображене як українське».

Читайте також: Державний Гімн сьогодні об’єднує українців у боротьбі з російським агресором – Лубінець

Форум «Жива спадщина України» проводиться у межах фестивалю «Жива культура — живий світ». Це перший в Україні форум нематеріальної культурної спадщини на національному рівні, покликаний залучити всі партнерські організації для напрацювання спільних рішень та обговорення питань, пов’язаних з реалізацією політики з охорони НКС.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня Верховна Рада підтримала призначення Миколи Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-