Миколаївський драмтеатр покаже на столичній сцені історію української біженки

Миколаївський драмтеатр покаже на столичній сцені історію української біженки

Фото, відео
Укрінформ
Миколаївський академічний художній драматичний театр приїде із гастролями до столиці і покаже на сцені Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки моновиставу «Бо я і є - Україна!». 

Про це повідомляє Укрінформ.

«Миколаївський академічний художній драматичний театр активно гастролює під час війни. Це надає можливість познайомити глядачів у різних куточках України зі здобутками творчого колективу незламного міста, що довгий час було прифронтовим», - розповіли в театрі.

Автором ідеї та режисером-постановником моновистави «Бо я і є – Україна!», яка відбудеться у Києві 15 вересня на локації «Нова сцена» театру Лесі Українки, виступили заслужений діяч мистецтв України Артем Свистун та Людмила Оспадова.

Відео: Надія Касьянова

На сцені відтворено історію біженки з України на ім'я Надія. Драматичні розповіді героїні (виконавиця Ольга Сторожук) та її спів звучать у супроводі невеличкого оркестру (керівник А.Криворучко).

«Надія стала уособленням усіх жінок, які залишили свої домівки, рятуючись від війни, а вистава стверджує у вірі в те, що кожна скоро повернеться до рідного дому. Вона зібрала у маленьку валізу все минуле життя. Теперішнє поставила на паузу. Жити спогадами, машинально виконуючи буденну рутину - таке сьогодення української біженки за кордоном. Батьки в окупації. Друг на фронті. Але є одне, що допомагає триматися, - це спів! Вона співає в метро і переходах, збираючи гроші на допомогу своїй країні. Вона співає українських пісень, розповідаючи місцевим про величну культуру свого народу. Вона співає, щоб не втратити власну ідентичність», - розповіли миколаївці про свою постановку.

Читайте також: «Мельпомена Таврії»: особливості фестивалю в часи Великої війни

Від грудня 2022 року Миколаївський академічний художній драматичний театр показав у різних містах України гастрольні вистави «Проста українська скіфська баба», «Котячі історії», «Земний монолог», «Одного разу в Африці». У столиці наприкінці квітня цього року з успіхом було показано резонансну виставу про війну "Проста українська скіфська баба", а новий гастрольний приїзд ознаменований показами вистав "Бо я і є Україна", "Катерина" та "Котигорошко проти вікінгів". Зараз колектив готується до закордонних гастролей на запрошення театрів Болгарії, Словаччини, Польщі, Італії, Франції.

Фото: Миколаївський драмтеатр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-