МЗС засудило показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі

МЗС засудило показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України засуджує прем'єру пропагандистського фільму "Росіяни на війні" (Russians at war) російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової в межах Венеційського кінофестивалю.

Про це зовнішньополітичне відомство повідомило у Телеграмі, передає Укрінформ. 

Посольство України в Італії направило лист президенту Венеційської бієнале, у якому йдеться про недопустимість показу проросійської стрічки, коли Росія продовжує вести війну проти України.

Крім того, Генеральне консульство України в Торонто звернулося до організаторів Міжнародного кінофестивалю в місті з вимогою скасувати показ стрічки "Росіяни на війні".

«Демонстрація цього фільму у Венеції та запланована прем'єра в Торонто – це образа жертв війни, розв'язаної РФ проти України. Він викривлює реальність російської агресії та слугує для Кремля інструментом пропаганди», — заявили в МЗС України.

У відомстві також закликали припинити спроби надання Росії міжнародної культурної сцени, яку РФ використовує для «відбілювання своїх злочинів». «Російські солдати, які вчиняють звірства в Україні, мають отримувати слово не на престижних кінофестивалях, а на лаві підсудних», - йдеться у заяві.

Читайте також: Головний приз Венеційського кінофестивалю здобула «Сусідня кімната» Альмодовара

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») є документальним фільмом російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з російським батальйоном на сході України.

Створена стрічка в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Russians at war показали 5 вересня в позаконкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю. Ще три покази були заплановані на 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-