Українська виставка сучасного дизайну «Еволюція архаїки» відкрилась у Парижі

Українська виставка сучасного дизайну «Еволюція архаїки» відкрилась у Парижі

Фото
Укрінформ
У Парижі в Українському культурному центрі відкрилась виставка "Еволюція архаїки", яка проходить в рамках всесвітньовідомого Паризького тижня дизайну (Paris Design Week 2024).

В експозиції представлено сучасні дизайнерські роботи, які переосмислюють мистецьку спадщину предків, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша багаторічна присутність на Paris Design Week є доказом визнання української креативності на міжнародній арені», - зазначила директорка Українського культурного центру у Франції Вікторія Гуленко.

За її словами, зараз як ніколи важливо звертатись до минулого та спиратись на силу традицій і культури, яку ворог прагне знищити.

«Наша культурна спадщина – це підтвердження нашого існування та нашої стійкості перед тими, хто намагається стерти Україну з карти світу», - додає вона.

Читайте також: У Музеї просто неба в Пирогові проходить фестиваль «Жива культура - живий світ»

Серед учасників - Litkovska з об'єктами з колекції Rebirth, Андрій та Олеся Возницькі, GARDI, студії «Жорна Архаїка Україна», Saga Pottery та «Гопак», а також Данута Кріль, Юлія Тищенко, Діана Біліченко, Марія Пуляєва та інші.

На виставці можна побачити артоб’єкти з вінтажної майоліки, чорнодимленої кераміки, з конопляних та вовняних ниток, коріння пшениці, з дуба та ясеню. Автори використовують такі первісні матеріали, як глину, метал, вовну, камінь, скло, щоб показати, як архаїка стає джерелом натхнення та створює нову, актуальну та предметну матерію.

Виставка «Еволюція архаїки» за підтримки Посольства України у Франції триватиме до 14 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, у липні на виставці сучасного українського мистецтва в Парижі збирали гроші на відбудову Нововолинської лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-