Депутати ВР закликали канадських колег заборонити показ «Russians at War» на кінофесті у Торонто

Депутати ВР закликали канадських колег заборонити показ «Russians at War» на кінофесті у Торонто

Звернення
Укрінформ
Народні депутати України закликали канадських парламентаріїв не допустити показ пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової "Росіяни на війні" на Міжнародному кінофестивалі в Торонто.

Як передає Укрінформ, про це заступниця голови Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційні політки Євгенія Кравчук повідомила у Фейсбуці та опублікувала світлини відповідного звернення.

Звернення підписав 21 народний депутат, зокрема Євгенія Кравчук, Іванна Климпуш-Цинцанадзе, Оксана Савчук, Олександр Аліксійчук, Микола Княжицький, Микола Потураєв, Ярослав Юрчишин.

“Звернулися з колегами до канадійських парламентарів, членів нашої українсько-канадської групи дружби щодо пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Трофімової "Росіяни на війні"”, - зазначила депутатка.

За її словами, “цей кейс став яскравим прикладом того, як Росія завдяки мʼякій силі намагається просувати свої наративи про “більш глибоке розуміння війни”. І на жаль, робить це досить успішно”.

Кравчук нагадала, що фільм уже показали на Венеційському кінофестивалі і він планується до показу на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Крим того, фільм отримав до свого бюджету 340 тисяч доларів від Канадського медійного фонду, який фінансується урядом Канади.

“Закликали колег активізувати роботу та застосувати всі парламентські засоби, щоб не допустити показ фільму на кінофестивалі в Торонто”, - зазначила вона.

Читайте також: У Торонто українці проведуть протест проти показу фільму «Russians at War»

Кравчук також висловила сподівання на активність Міністерства культури та стратегічних комунікацій та особисто міністра Миколи Точицького.

Як повідомляв Укрінформ, Україна висловила занепокоєння через внесення фільму "Росіяни на війні" до програми Міжнародного кінофестивалю у Торонто. Про це повідомила посол України в Канаді Юлія Ковалів.

Раніше фільм "Росіяни на війні" продемонстрували на Венеційському кінофестивалі, що викликало обурення української громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-