Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни»

Гурт «Антитіла» презентував у Нью-Йорку проєкт «Культура проти війни»

Фото
Укрінформ
Український рок-гурт «Антитіла» виступив у вівторок у Нью-Йорку в рамках реалізації проєкту «Культура проти війни» (Culture vs War) і планує тур по інших містах Сполучених Штатів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

Проект, запущений у квітні 2022 року Асоціацією «Дивись українське!», має на меті показати реалії російської війни через історії культурних діячів, які служать в українському війську або беруть активну участь у волонтерській діяльності.

П’ятеро учасників гурту, які служать у Збройних силах чи займаються волонтерством, поспілкувалися з глядачами в одному із залів на Мангеттені, показали фільм про свій воєнний досвід «Культура проти війни», виконали кілька хітів.

Також глядачі мали можливість ознайомилися з трофеями та іншими експонатами, виставленими на аукціон для збору коштів на потреби української армії.

«Ми приїхали до США із серією заходів Culture vs War»: показуємо однойменний фільм, спілкуємося з глядачами у форматі запитань-відповідей, влаштовуємо перформанс із 5–7 пісень і аукціон з унікальними лотами», – розповів у коментарі Укрінформу соліст гурту Тарас Тополя.

За його словами, такий захід відбувся у Нью-Йорку, далі очікуються виступи у Бостоні, Міннеаполісі, Чикаго та інших містах. Тур по США триватиме до 22 вересня.

Читайте також: Учасники гурту «Антитіла» зустрілися з українцями в Парижі

Тополя зазначив, що гурт збирає кошти на придбання евакуаційного човна вартістю 250 тис. доларів для спеціального підрозділу Головного управління розвідки, який може використовуватися для різних цілей в умовах війни.

«Ми хочемо зібрати такі кошти протягом цього заїзду, – зазначив він. – Для прикладу, у Нью-Йорку нам удалося на аукціонах зібрати 12 тис. доларів».

Читайте також: У Британії відбувся перший етап проєкту «Культура vs війна» за участі гурту «Антитіла»

Захід організували постпредство України при ООН та Генконсульство у Нью-Йорку у співпраці з дипломатичними установами Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-