У Києві відкрився «БойчукFest»

У Києві відкрився «БойчукFest»

Фото
Укрінформ
У Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука відкрився фестиваль «БойчукFest».

Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій, передає Укрінформ.

Перший заступник міністра культури та стратегічних комунікацій Ростислав Карандєєв підкреслив важливість підтримки українських митців та інституцій.

«Саме “БойчукFest” та інші заходи, які відбудуться в рамках фестивалю, дозволять ще глибше ознайомитися з великою спадщиною українських художників. Ми не маємо забувати тих, хто просував Україну і поплатився життям через російську владу. Ці люди варті того, щоб їх шанувати. Це є важливою складовою нашої діяльності і фундаментом, який демонструє справжню українську етнічну культуру та національну ідею», — сказав він.

Однією з подій фестивалю є конкурс-виставка на кращий керамічний пласт на тему «Майбутнє України». Майстри у своїх роботах порушують важливі питання розвитку держави. Експозиція продемонструвала різноманіття ідей, технологій та стилів, а також стала платформою для обміну досвідом і натхненням серед учасників.

Читайте також: «Воскресіння»: у Києві відкривається виставка робіт студентів академії імені Бойчука

У межах заходу також передбачені виставка сучасного мистецтва «Стан невагомості», яка організована викладачем академії Мирославом Вайдою, низка майстер-класів зі створення мозаїк, присвячених творчій спадщині Алли Горської, конкурси на кращі керамічні вироби та артбуки.

Виставки пройдуть і в Національному музеї декоративного мистецтва України та Літературно-меморіальному музеї-квартирі П. Г. Тичини, де кожен матиме змогу ознайомитись із сучасними керамічними виробами.

У Києві відкрився «БойчукFest» / Фото: МКСК

“БойчукFest” триватиме до 15 вересня.

Як повідомлялося, 6 вересня у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відкрився мистецький проєкт “Вціліле” - виставка та перформативний показ, присвячений мистецьким роботам, що вціліли після влучання російської ракети у Київську державну академію декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука 25 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-