Колекцію графіки з двох музеїв Миколаєва оцифрують

Колекцію графіки з двох музеїв Миколаєва оцифрують

Фото
Укрінформ
У Миколаєві оцифрують понад 400 маловідомих і раніше не експонованих широкій аудиторії робіт із графіки з фондів обласних художнього і краєзнавчого музеїв.

Про це повідомила Миколаївська міська рада, передає Укрінформ.

“У Миколаєві оцифрують понад 400 експонатів Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна та Миколаївського обласного краєзнавчого музею”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що будуть оцифровані графічні твори другої половини ХХ ст. відомих українських митців Марії Примаченко, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської, а також представників художників степового Півдня.

За словами менеджера з регіонального розвитку КУ “Агенція розвитку Миколаєва” Євгена Гомонюка, ці роботи раніше не експонувалися широкій аудиторії. Вони ілюструють художнє життя українського Півдня другої половини XX ст. і становлять значну частину фондів графіки двох миколаївських музеїв.

Читайте також: У львівському Музеї етнографії оцифрують найдавніші писанки колекції

Проєкт реалізує Агенція розвитку Миколаєва спільно з Платформою MY ART за підтримки Українського культурного фонду.

У міськраді зауважили, що на сьогодні вже оцифрована велика частина графічних творів художників українського Півдня. Паралельно йде робота над створенням макетів для друку майбутнього каталогу графіки.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті за підтримки американської корпорації “Фемелі Сьоч Інтернешенал” почали оцифровувати найдавніші документи.

Фото: Миколаївська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-