Культура під час війни є символом незламності, а після перемоги стане основою для відновлення - Точицький

Культура під час війни є символом незламності, а після перемоги стане основою для відновлення - Точицький

Фото
Укрінформ
Під час війни культура є символом незламності українського народу, а після перемоги стане основою для відновлення.

Про це у вітальному слові перед учасниками культурної платформи "Україна відкрита світу" сказав міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький, передає кореспондент Укрінформу.

Форум у межах Культурної платформи "Україна відкрита світу" у Києві / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

"Повномасштабна війна, яка триває майже три роки, вимагає нового підходу до культури. Культура - не тільки основа української ідентичності, культура - це сильний символ нашої незламності. Культура - це простір ниток, які зшивають українське суспільство зсередини країни із закордонними українцями та європейською спільнотою. Культура - це простір, у якому ми боремося за справедливий мир, імплементацію Формули миру, збройну та фінансову підтримку. Український дух виражений у культурі - це наша м'яка сила, що розповідає про нас та просуває наше бачення західних цінностей світовій громадськості... У час війни культура виступає як символ незламності народу, а після перемоги стане основою для відновлення та розвитку", - сказав Микола Точицький.

Читайте також: Президент Світового конгресу українців зустрівся з міністром культури Точицьким

Міністр закликав міжнародних партнерів надати підтримку тому, що українці захищають зараз - спільним європейським цінностям.

Як зазначив Точицький, на платформі "Україна відкрита світу" обговорюватимуться проблеми просування української культури на міжнародній арені, формування позитивного іміджу нашої країни.

Також цей захід, за його словами, є важливим для промоції української культури на глобальному рівні.

"Участь відомих митців допоможе зробити наш культурний продукт ще більш впізнаваним і затребуваним за кордоном, що збільшить міжнародну підтримку нашої країни у складний час. Я переконаний, що ми маємо тримати у фокусі всю Україну, а особливо все що стосується нашої ідентичності, яку ворог наполегливо з 2014 року, а насправді - століттями, намагається знищити. Я переконаний, що ми цього досягнемо", - сказав Точицький.

Культурна платформа «УКРАЇНА ВІДКРИТА СВІТУ» / Фото: Юлія Овсяннікова. Укрінформ

Читайте також: Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня в Києві проходить форум "Україна відкрита світу". Мета форуму: обговорення проблематики промоції української культури у світі, створення позитивного іміджу та пропозиції культурного продукту для міжнародних партнерів, пошук місця української культури у всесвітній різноманітності, поєднання та обмін досвідом популяризації культури, аналіз успішних та цікавих українських кейсів у сфері культури, розширення кола прихильників України та її культури під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-