«Ніч в Університеті» випустили нову театралізовану екскурсію, присвячену Розстріляному Відродженню

«Ніч в Університеті» випустили нову театралізовану екскурсію, присвячену Розстріляному Відродженню

Фото
Укрінформ
У Музеї видатних діячів української культури («Український Парнас») відбулася інтерактивна вечірня театралізована екскурсія від Творчого об'єднання «Ніч в Університеті», присвячена поколінню Червоного ренесансу та долі його представників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це незвична екскурсія, де є один екскурсовод, який ходить, показує і якимось чином взаємодіє з відвідувачами. Цей захід поєднує екскурсію та імерсивний театр - наші відвідувачі є водночас і учасниками певних подій. Ми сфокусувались на темі Розстріляного Відродження та епохи ренесансу – на 1920-30-х роках», - розповів керівник Творчого об'єднання «Ніч в Університеті» Олексій Руденко.

За його словами, екскурсія відбувається за підтримки Українського культурного фонду, завдяки якому з серпня по жовтень реалізовується проєкт під назвою «Ночі історії української інтелігенції у боротьбі за свободу у XX сторіччі». Також вже вчетверте за історію виступів партнером Творчого об'єднання в межах цього проєкту стає Музей «Український Парнас».

«Хочу подякувати, перш за все, команді Творчого об'єднання. Ми вдячні, що можемо підтримувати в такий час такі класні ініціативи. Цей проєкт інноваційний, він допомагає через емоційний формат показати історію під іншим кутом», - зазначив заступник начальника проєктного відділу Українського культурного фонду Ілля Мальчевський.

Творче об'єднання, яке існує вісім років, першим в Україні заснувало театралізовані екскурсії. Також за цей час було проведено 44 екскурсійні програми, і кожна з них збирала сотні людей.

«Нам дуже відгукуються ідеї й цінності, які пропагують «Ночі», і дуже хотілося б, щоб вони допомогли нам оживити історію наших видатних діячів, про яких, власне, наш музей», — поділилася комунікаційна менеджерка Музею видатних діячів української культури Ірина Ковалькова.

Додамо, що команда Творчого об'єднання складається переважно зі студентів і випускників історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, вона налічує понад 80 людей.

Читайте також: Як шістдесятниці мистецтвом протидіяли тоталітаризму

Як повідомляв Укрінформ, у Митрополичих садах просто неба у Львові відбувся показ літературно-мистецького перформансу «Розстріляне Відродження: голоси крізь час», під час якого діти та військові читали вірші поетів, яких Росія знищила у 1920-30-х роках.

Фото: Єлизавета Шибаєва, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-