В Одесі відреставрували старовинні двері будинку Піткіса

В Одесі відреставрували старовинні двері будинку Піткіса

Фото
Укрінформ
В Одесі реставратори відновили двері пам'ятки архітектури місцевого значення - флігеля будинку Піткіса, збудованого у 1880 році.

Про це у Фейсбуці повідомили автори проєкту "Тисяча дверей Одеси", передає Укрінформ..

«Зусиллями Тисячі дверей відновлено вхідні двері внутрішньодворового флігеля будинку Піткіса» - йдеться у повідомленні.

Реставратори відновили оригінальні латунні ручки кінця XIX століття, відтворили за ескізом ґрати на клепках, вбудували затягувач для плавного закриття дверей. Також майстри встановили латунні пластини і вкрили старовинні двері лазур’ю і маслом для захисту від погодних умов.


 
Читайте також: У Литві відреставрують 100 картин Марії Примаченко

Проєкт «Тисяча дверей Одеси» працює з грудня 2018 року. Фахівці реставрують та відтворюють автентичні двері та ворота, популяризуючи ідеї збереження історичної спадщини серед городян. Це спільний проєкт організацій Urban Inst, «Архітектура Одеси» і громадського простору 4City. Ідея створення проєкту зародилася під впливом успішного досвіду подібної роботи у Львові та Івано-Франківську. Зараз програма реставрації співфінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні коштом Фонду громадянського суспільства, Європейського інструменту демократії та прав людини для України та глобальної програми організацій громадянського суспільства. Також двері реставрують коштом меценатів.

Фото: Фейсбук / Тисячі дверей Одеси

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-