У Львові презентували мультимедійний проєкт «Довженко. Задерацький. Кіно та музика»

У Львові презентували мультимедійний проєкт «Довженко. Задерацький. Кіно та музика»

Фото
Укрінформ
У львівському Центрі Довженка відбувся передпрем'єрний показ мультимедійного проєкту «Довженко. Задерацький. Кіно та музика» - демонстрація класичного фільму Олександра Довженка «Земля» під живе виконання симфонії композитора Всеволода Задерацького і з візуальними спецефектами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Львові презентували мультимедійний проєкт «Довженко. Задерацький. Кіно та музика» / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

"І Задерацький, і Довженко були жертвами імперії. У молоді роки, під час Першої світової війни і один, і другий воювали - в різних арміях, хтось в армії Денікіна, хтось в Українській народній армії, але воювали проти новоствореної імперії (СРСР - ред.), і потім все життя були її жертвами", - зазначив генеральний директор Львівської національної філармонії ім.М.Скорика Володимир Сивохіп.

Він охарактеризував продемонстрований твір як "синтез... давно забутого фільму і наново відкритої музики, плюс світлові ефекти, плюс нова атмосфера".

У Львівській міськраді, анонсуючи прем'єру, яка відбудеться у п'ятницю, 20 вересня, поінформували, що автором спецефектів та 3D-мапінгу є головний художник Театру Лесі Українки Олексій Хорошко. Музичний супровід - Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені М. Скорика під керівництвом диригента Сергія Хоровця.

Читайте також: «Арсенал» Довженка в Берліні: Історія, яка резонує і через століття

Симфонія репресованого українського композитора Всеволода Задерацького, написана у 1951 році, прозвучить повністю вперше в історії української класичної музики. Для ексклюзивного виконання у Центрі Довженка диригент Сергій Хоровець здійснив оцифрування рукописів, наданих нащадками композитора, зазначили в міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові презентували Всеукраїнський виставковий проєкт «Обличчя української мрії», на якому представлені 32 роботи українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-