Точицький заявив про важливість стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців

Точицький заявив про важливість стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців

Укрінформ
Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький наголошує на важливості стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців, художників, музикантів і поетів саме як представників української культури, а не російської.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Точицький та міністр креативних індустрій, мистецтв і туризму Великої Британії Кріс Браянт обговорили роль стратегічних комунікацій у питанні захисту культурної ідентичності та сприйняття України у світі.

Перемовини Точицького і Браянта відбулися 20 вересня у рамках зустрічі міністрів культури країн "Великої сімки".

Точицький наголосив на необхідності стратегічних комунікацій для визнання всесвітньовідомих українських митців, художників, музикантів та поетів саме як представників української культури, а не російської.

За словами очільника МКСК, цей підхід дозволить відображати правдиву історію на міжнародній арені, зміцнюючи позиції України як держави, що захищає європейські стандарти свободи й демократії.

Читайте також: Україна й Канада співпрацюватимуть у питаннях захисту національної спадщини

Сторони обговорили стратегію спільних зусиль для посилення захисту української культурної спадщини, яка залишається під загрозою через російську агресію.

Браянт наголосив, що Британія підтримує Україну у прагненні притягнути Росію до відповідальності за злочини проти людяності та нищення історичних скарбів.

Україна і Велика Британія заявили про намір продовжувати співпрацю для захисту й підтримки української культури на глобальному рівні, наголосили у МКСК.

Читайте також: Точицький обговорив з послом Франції співпрацю у сфері культури та стратегічних комунікацій

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та стратегічних комунікацій України і Міністерство культури Чехії навесні 2025 року розпочинають проєкт, спрямований на збереження пам’яток культурної спадщини України шляхом оцифрування.

Фото: МКСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-