На війні загинули 123 українські митці - Точицький

На війні загинули 123 українські митці - Точицький

Укрінформ
Вже 123 українські артисти загинули на війні, захищаючи Україну зі зброєю в руках.

Про це заявив міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ця війна дійсно спрямована на знищення всього українського. Української культури, мови, ідентичності. Ми маємо вже своє розстріляне покоління митців. Це 123 артисти, які зі зброєю в руках захищали нашу з вами історію", - підкреслив Точицький.

Він зазначив, що питання збереження нашої ідентичності, яка є частиною великої європейської спадщини, є завданням національної безпеки.

"В цілому наші із вами колеги чітко розуміють, що ця війна має серйозні ознаки геноциду. І ми будемо робити все, щоб саме таким чином це було представлено в міжнародних судових інституціях", - наголосив міністр.

Читайте також: На фронті загинув артист Національної академічної капели «Думка» Ігор Воронка

За його словами, на зустрічах із західними партнерами обговорюється питання стратегії, яким чином зробити так, щоб не лише зберегти те, що лишилося, а й повернути власне ті спадки, які залишилися на окупованих територіях.

Як повідомлялося, під час виконання бойового завдання на фронті загинув артист-вокаліст Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня» Олександр Сердюк.

Фото: МКСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-