Точицький обговорив із японським колегою співпрацю щодо захисту культурної спадщини

Точицький обговорив із японським колегою співпрацю щодо захисту культурної спадщини

Укрінформ
Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький і міністр освіти та культури Японії Моріяма Масахіто обговорили продовження співпраці у сфері захисту української культурної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКСК.

Під час зустрічі Точицький висловив глибоку повагу і вдячність колезі за потужну підтримку та суттєву допомогу Україні у відновленні культурної спадщини, підтримку освіти та медіа через агентство ООН з питань культури ЮНЕСКО.

Сторони обговорили подальшу співпрацю в культурній сфері та реалізацію спільних проєктів, серед яких - двостороння українсько-японська угода щодо захисту культурної спадщини.

У МКСК нагадали, що проєкт цільового фонду ЮНЕСКО/Японії «Підтримка України у сфері культури та освіти: Надзвичайне реагування на Всесвітню спадщину та культурні цінності. Оцінка шкоди та захист» реалізується з 2023 року. Загальна сума фінансування становить понад 4 млн дол.

Читайте також: Точицький зустрівся із заступницею держсекретаря США - говорили про культурну спадщину

Проєкт має на меті зміцнення спроможності України, моніторинг та оцінку збитків, завданих війною культурним та природним цінностям, здійснення термінового захисту її культурної спадщини, а також реконструкцію та посилення заходів охорони. В зоні уваги — Києво-Печерська Лавра, історичний центр Чернігова, історичний центр Одеси, об’єкти на півдні України, що постраждали від руйнування дамби в Новій Каховці.

Як повідомляв Укрінформ, міністри культури країн G7 у рамках триденної зустрічі, яка завершилася 21 вересня в італійському Неаполі, взяли на себе зобов’язання допомагати Україні відновити її культурну спадщину, якій була завдана шкода внаслідок російського вторгнення.

Фото: МКСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-