У Хмельницькому заснували літературну премію імені добровольця Євгенія Ролдугіна

У Хмельницькому заснували літературну премію імені добровольця Євгенія Ролдугіна

Укрінформ
У Хмельницькому заснували літературну премію імені військовослужбовця-добровольця Євгенія Ролдугіна.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуціповідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«Офіційно заснували літературну премію імені Євгенія Ролдугіна. Женя був автором книги «Час відважних». Таким чином ми увічнюємо пам'ять про нього. Премія становитиме 24 тис. грн і визначатиметься у різних номінаціях – для юнацтва та молоді, за прозові та поетичні твори. Вручатимемо її на День добровольця, бо Євгеній був одним із перших добровольців у громаді, хто отримав офіційне посвідчення про це», - написав Симчишин.

Євгеній Ролдугін народився в Хмельницькому. Він мав звання кандидата в майстри спорту з панкратіону та греплінгу, був неодноразовим призером чемпіонатів України та Чернівецької області, а також володарем пурпурового поясу з бразильського джиу-джитсу, популяризації та розвитку якого присвятив багато часу.

Євгеній був учасником Революції Гідності, а в 19 років, коли Росія розпочала війну проти України, став на захист Батьківщини. У складі добровольчих батальйонів «Свята Марія» та «ОУН» він воював під Маріуполем, в районі Павлополя та Сартани, в Пісках, Авдіївці, а також у районі шахти «Бутівка». Паралельно з війною хлопець завершив навчання на географічному факультеті Чернівецького національного університету.

Коли розпочалася повномасштабна війна, Євгеній поїхав звільняти Київщину в складі добровольчого батальйону «Братство», у якому був командиром взводу. Згодом він отримав поранення, визволяючи село Нова Басань на Чернігівщині. Після лікування Євгеній пройшов курси з тактичної медицини і служив у 54-й окремій механізованій бригаді ім. гетьмана Івана Мазепи.

Згодом військовослужбовець воював на Сіверському напрямку і визволяв Харківщину. Євгеній загинув 11 вересня 2022 року поблизу Білогорівки на Луганщині, рятуючи поранених побратимів.

Читайте також: Шевченківська премія оголосила прийом творів

У пам’ять про Євгенія його батьки доповнили та видали книгу сина «Час відважних». У ній він розповідає про покоління добровольців, що пішли захищати Україну в 2014 році.

Як повідомлялося, у Хмельницькому вулицю Гарнізонну перейменували на честь Героя України, головного сержанта ССО ЗСУ Володимира Дудченка.

Фото: Олександр Симчишин/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-