Кінофестиваль у Цюриху скасував показ пропагандистського фільму про військових РФ

Кінофестиваль у Цюриху скасував показ пропагандистського фільму про військових РФ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило вдячність організаторам Цюрихського кінофестивалю (Швейцарія) за рішення скасувати показ фільму «Росіяни на війні».

Про це МЗС повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Росія не має бути присутня на міжнародній культурній арені. Так само – жодного шансу для її голосів відбілювати воєнних злочинців перед широкою публікою», – наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Водночас МЗС закликало організаторів кінофестивалю повністю вилучити цю стрічку з конкурсу документальних фільмів.

Читайте також: Пропаганда і псевдогуманізм: що не так зі стрічкою «Росіяни на війні»

У міністерстві підкреслили, що єдиною загрозою для «безпеки його глядачів, гостей, партнерів та персоналу» є вплив російської пропаганди, який виправдовує агресію та звірства.

Як повідомлялося, Russians at war («Росіяни на війні») - документальний фільм російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з військовими РФ на сході України.

Читайте також: Сеітаблаєв: Присутність Росії на будь-якому кінофестивалі - це слабкість наших міжнародних партнерів

Стрічка створена в копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що розповідає вона історії російських солдатів, які нібито «допоможуть глибше зрозуміти цю війну».

Russians at war показали 5 вересня в позаконкурсній програмі Венеційського міжнародного кінофестивалю. Попри протести української громади та дипломатів фільм також увійшов до програми Міжнародного кінофестивалю в Торонто.

Фото: zff.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-