До Дня захисників і захисниць України презентували відеокліп «Піксель боронить своє»

До Дня захисників і захисниць України презентували відеокліп «Піксель боронить своє»

Відео
Укрінформ
До Дня захисників і захисниць України відбулася прем’єра відеокліпу на пісню “Піксель боронить своє”, написану Олегом “Фаготом” Михайлютою та Олександром “Фоззі” Сидоренком (ТНМК).

Пісня розповідає про пригоди Пікселя - анімованого супергероя, що уособлює українських оборонців, повідомили Укрінформу в Головному управлінні комунікацій ЗСУ.

Створення кліпу стало можливим завдяки співпраці з учасниками гурту "Танок на Майдані Конго" і популярним освітнім проєктом “Книга-мандрівка. Україна», зазначили в управлінні.

“Завдяки пісні Фагота та Фоззі, а також відео про пригоди Пікселя наймолодші глядачі дізнаються про титанів, на чиїх плечах тримається країна, про мужність і героїзм захисників і захисниць України, які боронять своє”, – наголосив керівник проєкту, заступник начальника управління організації комунікацій ГУК ЗСУ полковник Артемій Катков. 

Проєкт присвячений Пікселю - анімованому герою, через історії якого молодь, котра ніколи не була в Криму, Донецьку чи Луганську, дізнається про історію героїчної боротьби українського народу проти російської агресії. В анімованому відео розповідається про те, як одного дня, під час уроку історії, дівчинка малює портрет свого тата, який захищає країну. Починається тривога, вона спускається в укриття. У темряві загроз, що нависають над Україною, з’являється Піксель – хвацький вартовий свободи. Він готовий боротися за кожного українця, охороняючи небо, землю й море. І разом із Пікселем на захист рідної землі стають видатні українці попередніх епох, символи національного спротиву і навіть літери української абетки.

Як зауважили в Головному управлінні, символічно, що презентація пісні приурочена до Дня захисників і захисниць України – часу, коли освітяни, вчителі та батьки пояснюють молодшому поколінню контекст, причини й наслідки російсько-української війни, вшановуючи мужність і героїзм захисників та захисниць України.

Читайте також: У Хорватії оголосили конкурс малюнків до Дня захисників і захисниць України

Анімований відеокліп є другим у серії анімованих роликів про Пікселя. Прем’єра першого анімаційного ролика про пригоди Пікселя відбулася 24 лютого 2024 року та зібрала більше мільйона переглядів на різних майданчиках. За сприяння Міністерства освіти і науки України ролик включений до освітньої програми “Всеукраїнська школа онлайн” (предмет “Історія”, 5 клас) та використовувався з навчальною метою в освітніх закладах.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-