День ментального здоров'я: у Національній філармонії відбудеться розмова «Почути і відчути»

День ментального здоров'я: у Національній філармонії відбудеться розмова «Почути і відчути»

Укрінформ
До Всесвітнього дня ментального здоров’я 10 жовтня у Національній філармонії України відбудеться бесіда «Почути і відчути» про музику, емоції та їх вплив на ментальне здоров’я в часи війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та стратегічних комунікацій.

Як зауважили у МКСК, модераторкою заходу є музикознавиця Тетяна Новицька, яка допоможе розкрити роль емоцій у музиці та розповісти, як їх сприймали в різні епохи. Гості також зможуть насолодитися композиціями, які виконає піаніст Денис Кашуба.

Особлива увага буде приділена взаємозв’язку музики та ментального здоров’я, а гостею події стане психотерапевтка платформи онлайн-психології Pleso, яка дасть відповідь на питання, як музика впливає на психологічний стан людини, зокрема під час війни. Її доповідь буде ґрунтуватися на доказовій медицині.

Крім того, у рамках заходу буде представлений проєкт відновлення ментального здоров’я військовослужбовців за допомогою новітніх технологій. Команда американського стартапу Aspichi, що має українське коріння, працює над VR-платформою для інтерактивного стрімінгу 360-градусного просторового відео й аудіо у VR-шоломі.

Спеціально для цього проєкту Київський камерний оркестр записав музику Моцарта, яку можна буде почути завдяки новому ресурсу.

Також під час заходу всі охочі зможуть випробувати VR-програму Luminify, яка використовує інтерактивні методи для підтримки емоційного стану, особливо у період війни. Ця програма допомагає справлятися з тривожними станами, депресією та посттравматичним стресом.

Читайте також: Оркестр Українського радіо дасть концерти у дев’яти містах України

Як повідомляв Укрінформ, на столичному залізничному вокзалі напередодні Всесвітнього дня ментального здоров’я відкрилася виставка «Будь другом. Собі теж», присвячена темі ментального здоров’я чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-