На Фестивалі українського кіно в Берліні покажуть відреставровані версії стрічок Параджанова

На Фестивалі українського кіно в Берліні покажуть відреставровані версії стрічок Параджанова

Укрінформ
У Берліні з 23 по 27 жовтня відбудеться п’ятий Фестиваль українського кіно під гаслом «Мистецтво бути вільним», на якому з нагоди 100-річчя від дня народження Сергія Параджанова покажуть відреставровані версії легендарних стрічок «Тіні забутих предків» і «Колір граната».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно

«Фестиваль присвячений сучасному українському авторському кіно, з фокусом на звільнення від зовнішнього впливу та внутрішніх обмежень. Особлива увага буде приділена деколонізаційним процесам в Україні та пострадянських країнах, зокрема Вірменії та Грузії», - йдеться в повідомленні.

Цьогоріч подія вперше включає конкурс короткометражних фільмів, а також позаконкурсну програму короткометражок. 

Фестиваль відкриється 23 жовтня фільмом «Фрагменти льоду» Марини Стоянової.

Зазначається, що до програми повнометражних фільмів увійшли стрічки «Редакція» Романа Бондарчука, «Степне» Марини Вроди, «Я, Побєда і Берлін» Ольги Ряшиної, «Назавжди – Назавжди» Анни Бурячкової, «Готель «Металург» Жанни Нуші і Георгія Варсімашвілі, «Місія 200» Володимира Сидька, Nice Ladies Марії Пономарьової, «Кілометр» Ганни Тихої, Mother and Daughter, or the Night Is Never Complete Лани Гогоберідзе, «Трішки чужа» Світлани Ліщинської, «Мирні люди» Оксани Карпович, «Ми, наші, улюбленці та війна» Антона Птушкіна, «Фото на пам’ять» Ольги Черних та «День як день» Романа Бажана.

Читайте також: Кінофестиваль «Молодість» оголосив переможця національного повнометражного конкурсу

Як повідомлялося, Фестиваль українського кіно в Берліні (Ukrainian Film Festival Berlin) організований незалежною ініціативою Plivka films з метою популяризації українського кіно у світі. Його мета – представити сучасний кінематограф України та досліджувати його разом із глядачем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-