В Ужгороді з'явився у бібліотеці перший «помічник» для людей з порушеннями зору

В Ужгороді з'явився у бібліотеці перший «помічник» для людей з порушеннями зору

Фото
Укрінформ
В Ужгороді у бібліотеці для дітей "Казка" запрацював перший тифлокомплекс - помічник для людей з порушеннями зору.

Про це повідомили в Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

"У комплекс входить клавіатура-дисплей Брайля та стаціонарний відеозбільшувач із функцією читання вголос", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дисплей Брайля з інтегрованою клавіатурою - рішення, завдяки якому відвідувачі з інвалідністю можуть користуватись комп’ютером, на якому встановлена спеціальна програма.

В Ужгороді у бібліотеці запрацював перший помічник для людей з вадами зору / Фото: Ужгородська міська рада

Відеозбільшувач – це своєрідна екранна лупа, яка збільшує тексти і фотографії з неймовірною чіткістю, а також зчитує та озвучує друковані тексти. Підходить для читання літератури, газет і журналів. Із цим відеозбільшувачем користувачі самі обирають, читати тексти самостійно або слухати їх.

Таким чином, у бібліотеці з’явилися два робочі місця, де користувачі з порушеннями зору можуть читати звичайні книги та користуватись комп’ютером.

Читайте також: У музеї Рівненської, Волинської та Житомирської областей передали унікальний інклюзивний продукт

Тифлокомплекс придбали за кошти міського бюджету у межах Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка є продовженням започаткованої першою леді Оленою Зеленською ініціативи «Без бар'єрів».

Як повідомляв Укрінформ, 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Було ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-