Точицький обговорив з міністеркою культури Німеччини питання відновлення культурної спадщини України

Точицький обговорив з міністеркою культури Німеччини питання відновлення культурної спадщини України

Укрінформ
Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький і Уповноважена федерального уряду з питань культури та засобів масової інформації, Державна міністерка Клаудія Рот обговорили питання збереження і відновлення культурної спадщини України, яка постраждала внаслідок російського агресії.

Про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

Зустріч відбулася 10 жовтня в онлайн-форматі.

Точицький висловив вдячність за значний внесок Німеччини у захист української культурної спадщини, зокрема за організацію Конференції з відновлення України в Берліні у червні 2024 року.

"Відновлення культурної спадщини, яку продовжує руйнувати Росія, є важливим міжнародним викликом, який вимагає об’єднання зусиль на глобальному рівні", — зазначив Микола Точицький.

Рот висловила щиру підтримку Україні і наголосила на готовності подальшого співробітництва з відновлення культурного сектору.

"Ми розуміємо, що це війна проти української культури й ідентичності. Тому ми продовжуватимемо стояти з вами у цій боротьбі", — наголосила вона, додавши, що "українська культура — це голос української демократії. І саме її хоче знищити агресор".

Точицький також запросив Німеччину долучитися до створення культурно-гуманітарної коаліції, метою якої є покращення подальшої координації зусиль зі зміцнення стійкості культурного сектору, ґрунтуючись на всіх попередніх міжнародних закликах і зобов’язаннях.

Читайте також: Хорватія допоможе захищати та відновлювати культурну спадщину України

"Важливо приділити належну увагу питанням захисту історико-культурної спадщини України в рамках міжнародних дискусій щодо відновлення України. Адже збереження культури – це невід’ємний елемент перемоги України", — підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Точицький і керівники дипломатичних місій країн "Групи семи" обговорили ключові ініціативи зі збереження культурної спадщини, а також боротьбу з дезінформацією та стратегію розвитку незалежних медіа в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-