На Закарпатті пройде театральний фестиваль «Відлуння вічності: Українська класика сьогодні»

На Закарпатті пройде театральний фестиваль «Відлуння вічності: Українська класика сьогодні»

Укрінформ
У Хусті на Закарпатті 18-20 жовтня вперше пройде відкритий театральний фестиваль-конкурс «Відлуння вічності: Українська класика сьогодні».

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

Його започаткував Закарпатський обласний театр драми та комедії.

"Нова ініціатива має на меті популяризувати українське театральне мистецтво всередині країни та за кордоном. Колективи-учасники представлятимуть українську класику в сучасній інтерпретації та боротимуться за перемогу в 6 номінаціях", - розповів на брифінгу директор Департаменту культури Закарпатської ОВА Євген Тищук.

Офіційне відкриття фестивалю-конкурсу «Відлуння вічності: Українська класика сьогодні» відбудеться 18 жовтня о 16.00 на сцені обласного театру драми та комедії в Хусті.

Протягом трьох днів свої вистави покажуть 7 творчих колективів, зокрема й з Херсона, Києва, Львова та Коломиї, а також провідні театри краю – Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв, Мукачівський драматичний театр та обласний театр драми та комедії.

Роботи п’ятьох професійних труп, які увійшли до конкурсної програми, оцінюватиме висококваліфіковане журі під керівництвом письменника, драматурга, театрознавця, кандидата мистецтвознавства, заслуженого діяча мистецтв України Василя Неволова.

Як зазначила директорка - художня керівниця Закарпатського обласного театру драми та комедії Олеся Чепелюк, формат фестивалю – осучаснена українська класика, інсценізації відомих драм, повістей, романів метрів нашої літератури.

«Наш театр розпочинав свій творчий шлях саме з осучаснення класичної п’єси Івана Котляревського "Наталка Полтавка". Ми побачили, що це подобається глядачам, привертає увагу старшого покоління й молоді. Так і виникла ідея зародження саме такого фестивалю. Хочемо показати, що українське – це класно, що відомі твори можуть звучати по-новому на театральному майданчику», – наголосила Чепелюк.

Читайте також: У Києві презентували результати проєкту «Український театральний костюм ХХ-ХХІ століть»

Разом із тим, Тищук зауважив, що попри війну цей театральний рік на Закарпатті був дуже насиченим і плідним. В регіоні пройшло кілька вже відомих фестивалів - "Драма сьогодення", "Інтерлялька" та "Імпреза над Латорицею".

Як раніше повідомляв Укрінформ, в Ужгороді пройшов XIX міжнародний фестиваль «Інтерлялька».

Фото: Закарпатська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-