Точицький - про завдання міністерства: Формувати меседжі, а не доганяти те, що говорить Путін

Точицький - про завдання міністерства: Формувати меседжі, а не доганяти те, що говорить Путін

Укрінформ
Завданням оновленого Міністерства культури та стратегічних комунікацій є чітка комунікація про те, що Україна – частина європейської культури, а не "десь там між Заходом і Росією".

Про це міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький сказав під час дискусії "Українська культура як один із головних інструментів нашої перемоги" в межах проєкту "Нова країна" LB.ua і EFI Group, передає Укрінформ.

"Українські культура і ідентичність – це феноменальна річ. І не лише територія, а в першу чергу наша ідентичність стала об'єктом їхньої агресії. Путін вважав десь у своїх маревах і конструкціях історії, які він нам повідомляв, що хтось створив Україну, українську ідентичність. Насправді російська армія переконалась, що Україна – це дійсно феномен, частина європейської культури", – сказав Точицький.

Він наголосив, що у завданнях МКСК йдеться не про дезінформацію, а саме про стратегічні комунікації. "Потрібно формувати меседжі, а не доганяти те, що говорить Путін, розбиваючи нашу ідентичність", – сказав Точицький.

Крім того, одним із фокусів міністерства буде наближення до Євросоюзу.

«Аби переконувати Європу, що ми є невіддільною частиною демократичного світу, ми повинні зберегти те, що в нас є. Також за допомогою партнерів маємо чітко сформулювати завдання не лише для збереження нашої культури, а й для поширення. Також не забуваймо й те, що у нас з вами дуже складний поступ для вступу до Європейського Союзу. І всі наші з вами міжнародні зобов’язання, як у царині ЮНЕСКО, так і у царині дерегуляції, ми маємо чітко не лише підготувати та ухвалити, а й реалізувати», — сказав Точицький.

Він підкреслив, що МКСК буде створювати передумови для того, щоб мистецтво народжувало нові сенси, а також докладати зусиль, щоб зберегти українську культурну спадщину.

Читайте також: Точицький визначив завдання для Молодіжної ради при МКСК

Крім того, одним із фокусів міністерства буде наближення до Євросоюзу.

Як повідомлялося, раніше Точицький окреслив три основні елементи, навколо яких зараз концентрується міністерство.

Фото: МКСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-