Український документальний фільм «Порцелянова війна» номінували на премію американських кінокритиків

Український документальний фільм «Порцелянова війна» номінували на премію американських кінокритиків

Укрінформ
Документальний фільм «Порцелянова війна» про війну в Україні отримав дві номінації на Critics' Choice Documentary Awards.

Про це йдеться на сайті премії, передає Укрінформ.

Фільм, знятий режисером Бренданом Белломо та Славою Леонтьєвим, представлений у двох категоріях: «Найкращий новий режисер документального кіно» і «Найкращий політичний фільм».

Переможці будуть оголошені на гала-заході 10 листопада в The Edison Ballroom на Манхеттені.

Над виробництвом «Порцелянової війни» працювали кіномитці із США, України та Австралії. В картині розповідається про трьох митців порцелянової анімалістики з України, сам Слава Леонтьєв також знявся у фільмі.

Премія Critics' Choice Documentary Awards - це нагорода, яку щорічно присуджує асоціація Critics Choice для відзначення найкращих досягнень у галузі кінематографа та телебачення. Історично склалося так, що ця премія є найточнішим прогнозом щодо номінацій на премію «Оскар».

Читайте також: На фестивалі у Каннах переміг документальний фільм Джамали

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Порцелянова війна» знятий у копродукції зі США, став найкращим на 40-му незалежному кінофестивалі в Америці Sundance Film Festival.

Нещодавно документальний фільм-розслідування «Він повернувся» українського видання Kyiv Independent, який розповідає про сексуальні злочини російських військових в Україні, отримав нагороду за найкращий фільм на фестивалі Press Play Prague.

Фото: AIFF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-